Cirkus Mascot set i Lynge d. 10-6-2002

For tredje år i træk besøgte det lille Jyske cirkus Mascot Sjælland. Mascot hører til perle rækken af  mindre  cirkus der efterhånden fylder de Danske landeveje. Mascot havde altså "klemt" sig ind på en noget tilbage trukket plads i Lynge. Konceptet er det samme som hos de andre mindre cirkus, med enkelte udenlandske artister og resten fyldes op med familien. Hvor mange små cirkus der plads til i Danmark vides ikke men kampen om pladserne er vel snart lige så udbredt som hos de større " brødre".

Cirkus Mascot forestilling 2002 er ikke en international topcirkus og er ej heller bedømt som sådan.

Program:

Mariannes veldresserede

Pudddelhunde

-

Don Carlos

Klovn.

-

 

Miss Alice - Fod antipode (fod jonglør) - Fra Tjekkiet.

-

Bukke bruse og co - Gedebukke dresering m. én hund.

Pause med mulighed for ridning på Mulle (Æsel).

Miss Odmaa - Kautschuk. (Slange menneske). Fra Momgoliet.

-

Don Carlos (igen). - Klovn

-

Heste dressur udført af Jess Deleurran

-

Trio Dvorak - Stige balance.

-

Mascot Magic - Klovne.

Finale

Mascot souvenir progran 2002.

 

Forestillingen blev indledt med ca. 10 min. forsinkelse af Mariannes veldresserede (står der i programmet) puddelhunde. Fint lille nummer uden de store præstationer. Der manglede ikke noget - hop igennem ringe, forbens balance mm. Der var dog lidt forvirring, det var ikke hundene men cirkus tjeneren der vist nok ikke kendte rækkefølgen af rekvisitter der skulle ind på plads. - Ok .

Don Carlos - Klovn.   Trods sit internationalt klingende navn er han vist nok "pære" Dansk, han talte i hvert fald nydeligt jysk. Små fine søde gags.

Don Carlos

Miss Alice - Fod antipode. - Dette nummer er et fint internationalt antipode nummer hentet i Tjekkiet. Fin stil og flot jongløren. Afsluttes med ildstang der hvirvles rundt i luften. Godt.

Så blev det gedernes tur der i år havde fået familiens yngste til at hjælpe. Efter min mening er der ikke rigtig "fut" i de geder og det virker ikke rigtig, som om de kan lide at optræde. Jeg ved ikke noget om sværhedsgraden med gede træning, da jeg aldrig har forsøgt mig med disse dyr men hunden der deltog på samme hold virkede noget mere oplagt.

Pause

Miss Odmaa - Kautschuk. - Forestillingens bedste nummer. Slangemennesket fra Mongoliet var rigtig god. Lavede de mest almindelige (umulige) kautschuk øvelser med sin krop. Den blev foldet sammen, drejet og bøjet i de mest utænkelige positioner. Det hele blev udført på drejende podium så der kunne studeres fra alle vinkler. - flot

Don Carlos - den gennemgående figur igen. Denne gang med et fint lille violin nummer. Efter at have dummet sig nogle gange viser det sig at Don Carlos er rigtig god til og spille.

Jess (direktør) præsenterede traditionen tro selv heste nummeret. 4 ponyer der pænt og nydeligt gled igennem nummeret. Intet nyt eller sensationelt.

Trio Dvorak - Stige balance. Miss Odmaa fra Mongoliet havde for et øjeblik skiftet nationalitet og deltog i dette udmærkede Tjekkiske stige balance nummer. Stigebalance numre er sværere end man tror og kan derfor være lidt vanskelige at bedømme men det er sikkert, at det er utroligt farligt og være den artist der bevæger sig op i højden. Klovnen Charlie Rivel udførte dette nummer før han blev verdensberømt klovn og frygtede det grundet af dets farlighed. Dagens artister havde derfor  sikret sig med en line i bæltet og udførte et pænt lille nummer med forskellige balance manøvrer på toppe af stigen. - fint.

Cirkus Mascots klovne afsluttede med Marianne Deleuran som den hvide klovn. Marianne indledte med en pivende falsk Saxofon solo men man kan heller ikke være god til alt. Hendes modpart - Ja gæt - Don Carlos som dumpepeter. Nummeret var bygget op som et trylle nummer og der var som i mange andre klovne numre "lånt" hist og pist fra forskellige kollegaer i branchen. Men pænt det var det da og der blev da også trukket på smilebåndene rundt om manegen.

Spilletid ialt 1 time 45 min.

Pris 75-100 kr.

Ca. 50 tilskuere - plads til ca. 250.

SCORE FOR MASCOT

Telt sæder mm.

 

 

 
Lyd i telt

 
Circus orkester

 

 

     
Artist kvalitet

 

 

 
Circus Souveniers

 

 

 
Toiletter og sanitære forhold

 

 

 

 

 
Overordnet service

 

 
Overordnet præsentation

 

 
Fint lille telt. Medmindre man betaler for loge er sidde pladser de sædvanlige elendige bænke og endda uden ryglæn.

Mascot havde en ganske fin og klar lyd. Stemmer og tale går fint igennem.

Cirkus orkester var der ikke noget af. Det kan vi takke  Dansk musikerforbund for, de har nemlig fået forbudt Polske cirkus musikere. I stedet havde en forhenværende musiker lavet  den udmærkede musik og lyde til forestillingen.

Artist kvaliteten var under gennemsnit for de Danske små cirkus. Der var dyr med, det var godt, dette har en del andre små cirkus fravalgt. De enkelte numre var ok. men der manglede entusiasme og noget meget væsentligt, en ordentlig sammenkædning af numre. Det hele gik ind imellem i stå og det var synd for en ellers rimelig forestilling.

Cirkus Souvenirs var, som sædvanligt lidt kinesisk børnearbejde i form af  forskelligt farvede blinkende stænger. Hvad disse effekter der desværre er meget almindelige i de fleste cirkus, skal bruges til udover at genere andre børn og voksne er mig uforståeligt. Ellers var der et lille souvenir program til 15 kr. samt en lille plakat til 10 kr. Det var ikke muligt at købe de store plakater der hænger som reklame på lygtepæle mm.

Toiletter var der ikke noget af. Hvis man var trængende blev der henvist til de nærmeste træer. Godt Jeg ikke skulle lave stort....

Den overordnede service var der ikke noget i vejen med. God behandling i kassen og smilende personale i cirkus kiosken.

Link til Cirkus Mascots hjemmeside på Link siden.

Back.