January 30th.

Circus Zorba

The Norwegian circus Zorba has contracted the Swedish multi artist Dawid Hammerberg for their coming 2009 summer season. Dawid has been contracted for the Swedish circus Victoria in 2007 and 2008 and for the Danish Baldoni Christmas circus in 2007.

 

In Scandinavian:

 

Det Norske circus Zorba har skrevet kontrakt med den Svenske multi artist Dawid Hammerberg for deres kommende sæson 2009. Dawid har de sidste to sæsoner arbejdet i det Svenske cirkus Victoria og i det Danske cirkus Baldoni og deres jule cirkus i 2007.

 

January 27th.

Circus Krone

The Germsan circus Krone has released their February program for the circus building in Münich. In the program we find the newly priced Monaco winners (gold clown) troupe Moranbong. This fantastic troupe will perform both their acts, one flying trapeze and their reck act. Constantin Mouraviev and his German wheel act is included. Constantin is very well known for the Germans because he has been included in another German circus Roncalli for several years. Constantin was as troupe Moranbong also a part of the just ended Monaco circus festival. Duo Symbiose is a young partner acrobat act not seen more than one time in Scandinavia where they performed in Tivoli Garden in Copenhagen in 2004. Rosi Hochegger and her husband Roger Mettin are very well-known in Scandinavia, where they has performed in The Danish Arena, circus Merano in Norway and in last season in the Swedish circus Brazil Jack. In the coming season the couple will be seen in the Danish circus Benneweis with both their acts, a comic horse act and a combined juggling on horse including a dog act.

 

In Scandinavian:

 

Det Tyske cirkus Krone har afsløret deres februar program for circus bygningen I München. I programmet finder vi de nykårede Monte Carlo pris vindere (guld klovn) Troupe Moranbong. Denne helt fantastiske trup vil optræde med begge deres numre, et flyvende trapez nummer samt deres Reck nummer. Constantin Mouraviev og hans Tyske hjul nummer er også en del af denne forestilling. Constantin er velkendt for det Tyske puplikum, da han i en årrække har været en del at cirkus Roncalli. Constantin var ligeledes en del af den netop afsluttede Monaco cirkus festival. Duo Symbiose præsenterer et partner akrobat nummer. Ikke ofte i Skandinavien men optrådte på ”plænen” i Tivoli i København i 2004. Rosi Hochegger er anderledes kendt her i norden, da Rosi og hendes mand Roger Mettin, har været en del af de forskellige cirkus i de senere år. Cirkus Arena i Danmark, cirkus Merano i Norge og i sæson 2008 var det de Svenske cirkus gæster i cirkus Brazil Jack der havde fornøjelsen. I kommende sæson får vi igen lov at opleve dette par i deres to numre, det komiske Pippi langstrømpe nummer og Roger Mettin med sit jonglør nummer til hest kombineret med hunde.

 

 

 

January 26th.

Circus Roncalli

Info by Holger Gensel (Germany)

The German circus Roncalli has started up their new 2009 tour. Only minor changes compared to the tour in 2008. New in the performance is the juggler Claudius Specht replaces Alan Sulc and White Crow is replaces Konstantin Mouraviev. Roncalli is in Osnabrück and there is no plans for coming to the northern part of Germany.

 

Inn Scandinavian:

 

Det Tyske circus Roncalli har startet deres turne 2009. Kun mindre ændringer i forhold til tournuren i 2008. Ny i forestillingen er jongløren Cladius Spect som erstatter Alan Sulc og The White Crow der erstater Konstantin Mouraviev. Roncalli ligger i Osnabrück og der er ingen planer for Roncalli at give forestilling i den nordlige del af Tyskland.

 

January 25th.

Pictures for sale

The pictures for sale pages are updated with some nice new photos and mainly but not all from Monaco circus Festival. New photos added are Gypsy Gomez, Housch Ma Housch, Elvis Errani, Wolfgang Lauenburger, Karl Ferdinand Trunk, Val De Fun, Dominic Lacasse and Victoria Garcia. Interested in the pictures for commercial use please contact circus Scandinavia. Each picture cost 10 Euro in high resolution and without any text. Pictures can be used for anything when paid for such as posters, souvenir programs and internet. For more info contact circus Scandinavia on email circus@cirkusskandinavia.dk - see the pictures here

 

In Scandinavian:

 

Billeder til salg siderne er blevet opdateret med flere fotos og hovedsagligt fra cirkus festivalen i Monaco (dog ikke alle). De nye billeder er Gypsy Gomez, Housch Ma Housch, Elvis Errani, Wolfgang Lauenburger, Karl Ferdinand Trunk, Val De Fun, Dominic Lacasse and Victoria Garcia. Hvis interreseret i disse billeder for kommerciel brug skal man kontakte cirkus Skandinavia. Hvert foto koster 75 kroner i høj opløselig format og selvfølgelig helt uden tekst. Efter betalingen kan billederne bruges til alt så som plakat tryk, souvenir programmer eller internet. For mere information kan der skrives på Email  circus@cirkusskandinavia.dk  - se billederne her.

 

January 24th.

Monte Carlo 2009.

Following text in Scandinavian only

Monte Carlo 2009 er overstået og de rigtige vindere skulle være fundet. Selvfølgelig en bunke diskussioner og snak om hvem der vandt og hvem der burde have vundet. Som jeg ser det gik det fint og korrekt til og selvom man ikke er 100% enig var det vel stort set de rigtige der rendte med de forskellige ”klovne”. Efterhånden inflation i antallet af priser og som jeg ser det tæller kun guld, sølv og bronze og ikke alle de andre mere eller mindre selvopfundne priser. Dog er jeg af den mening, at publikums prisen hører ind under kategorien rigtige priser. Det siger sig selv at med over 30 priser til udeling, at mange kan kalde sig pris vinder i Monte Carlo men ikke mange kan bryste sig af en guld, sølv eller bronze klovn. Det er selvfølgelig meget bevendt for de forskellige cirkus, at kunne præsentere en pris modtager i Monaco men jeg tror man skal passe på at der ikke går almindelig inflation i priserne, da en sådan vil på sigt devaluere værdien af denne fantastiske festival.

 

Flere paradokser ved Monaco cirkus festival. At man nedsætter et større børne jury med unge mennesker fra flere lande til at bedømme børne numre i festivalen, et paradoks når man tænker på, at der kun var et enkelt nummer med børn. Men så kan de jo også bryste sig med en titel.

 

Mangel på rigtige traditionelle klovne er nu for alvor slået igennem i Monaco, hvor der endnu engang ikke kunne findes egnede emner. I stedet er det de Russiske der finder mere og mere ind i Europæiske cirkus og indrømmet så er kvaliteten langt større her end hos mange totalt ide forladte entréer som vi ofte bliver præsenteret for. Hvorfor kan de Europæiske klovne bare ikke finde på noget nyt? Vi bliver gang på gang præsenteret for kopi varer i en mere eller mindre elendig kvalitet. Anderledes forholder det sig for de øst europæiske reprise klovne, der gang på gang viser originalitet. På festivalen blev vi præsenteret for ikke mindre end to af slagsen – Val De fun og Housch Ma Housch. Sidst nævnte var gennem original, morsom og total uforudsigelig. Hans eneste problem er muligvis, at hans udseende og stil gør at, han ikke kommer til at arbejde i et traditionelt cirkus men måske mere hører hjemme i Variete eller voksen cirkus som Cirque De Soleil. Hurra for det cirkus i Skandinavien der har modet til at give ham en kontrakt. 

 

 Høj kvalitet hele vejen igennem. Selvfølgelig er det ikke alle numre der falder i alles smag. Mange store trupper fra østen eller øst Europa viste helt igennem super kvalitet og høj line nummeret med de Russiske Troupe Tsisov burde kunne trække fulde telte i ethvert Skandinavisk cirkus – de gjorde bare det umulige. 100% procent kvalitet, gennemarbejdet til mindste detalje – Fantastisk.

 

De flyvende trapez artister – Troupe Moranbong, var også slik for øjet med en kvalitet ud over alle grænser. Med de helt umulige udførelser med ikke mindre end tre trapezer arbejdede de sig stort set, uden fejl igennem meget halsbrækkende stunts.

 

Dyrene fik en lang række priser og denne gruppe blev repræsenteret af Elvis Errani – Elefanter, Wolfgang Lauenburger – hunde, Karl Ferdinand Trunk – heste og blandet dyre gruppe Roger Falck med en tiger gruppe samt den fortjente medalje vinder Les Fréres Giona med en friheds dressur ud over det sædvanlige. Giona præsenterede sine heste i en meget poetisk atmosfære og hestene kunne andet og mere ned at løbe rundt i snart den ene vej og dernæst den anden. Anbefales kraftigt i et Skandinavisk cirkus og kan ikke andet end at blive en succes.

 

Jonglører har aldrig fanget mig for alvor hvor man sædvanligvis ser dem fare rundt efter tabte bolde. Ind imellem må man dog give sig og et af de tilfælde er helt klart Elena Drogaleva. I et meget stylet nummer viste hun sammen med tre mandlige partnere en forrygende kvalitet og samtidig i et meget højt tempo.

 

Selvfølgelig er der mange traditionelle numre i en cirkus festival men også overraskelser. En af de store positive af slagsen var Troupe De Fujian fra Kina. De præsenterede et lasso nummer ud over det sædvanlige. I et kampsports præget islæt og med samme disciplin viste de hvordan brugen af lasso skal klares. Lidt at et paradoks, at præsentere noget så Amerikansk som en Lasso i et nummer med Kinesisk inspirerede munke men fungerede det gjorde det. Musikken var hovedsagligt trommer af forskellig art og passede flot til selve nummeret.

 

Glitter er der masser af i Monaco med elegante kostumer og et lysshow på et flot niveau. Udendørs modtages man med klovne orkester, cirkus café, souvenir shop mm. Måske en god ide at sidst nævnte solgte tidligere forestillinger på DVD men det kan have noget med rettigheder at gøre? Selve cirkus området er placeret i en meget smuk park, hvilket giver de bedste rammer for det cirkus der i øvrigt står der hele året rundt. Dog kunne man godt have undværet den helikopter landingsplads, der også var placeret få meter fra selve cirkus

 

Et stort plus til arrangørerne der som i Danmark lader publikum gå i staldene uden betaling også om dagen når der ikke var forestilling. Dette er med til at eliminere forskellige ideer fra dyreværnsforeninger, om at der foregår hemmeligheder bag det røde forhæng. Området var i øvrigt ivrigt besøgt i løbet af dagene, både af de lokale fra Monaco og cirkus entusiaster fra hele verden.

 

Flere og flere af artisterne havde valgt CD musik til deres numre. En udvikling der vel kommer for at blive i takt med at flere og flere cirkus fravælger deres cirkus orkester. Dette er efter min mening en forringelse af hele cirkus konceptet selvom kvaliteten af den digitale musik efterhånden er oppe på et godt niveau. Alligevel er jeg af den mening at oplevelsen ikke er den samme som et rigtigt live band. Dog ville det være en god ide, at få udskiftet nogle cirkus orkestre med en mere moderne lyd, børn kan nemlig godt lide rock og rytmer, det er deres bedste forældre som hiver dem med i cirkus, som syntes at de truttende orkestre stadig er det rigtige. Musikken er en meget stor del af oplevelsen og hvis man går på kompromis på dette område, kan der være meninger der betragter cirkus som second hand underholdning. Cirkus består af tre ting - artister, lyd og lys. Hvis bare en enkelt del har en ringe kvalitet er oplevelsen spoleret. På den anden side kan en fantastisk lyd og lys kulisse redde et middelmådigt artist nummer, det er ofte set, men et godt artist nummer kan falde fuldstændig til jorden med et elendigt lyd anlæg. Monaco cirkus festival kan dog roligt fortsætte deres koncept, for de indeholder og behersker alle elementer.

 

4000 tusinde mennesker er der plads til i teltet i Monaco. Lidt skuffende var der kun næsten fyldt også til den store galla aften hvor priserne skal uddeles. Det er muligvis den økonomiske krise der kradser lidt her, da billetterne kostede op imod 1300 Danske kroner. Efter min mening var det alle pengene værd men det er jo kun en ringe trøst for dem der ikke har råd til at betale disse sky høje priser. Priserne på øvrige varer som program, halstørklæde mm. var sandelig også på den pæne side – stort set det dobbelte af hvad vi ser i Skandinavien.

 

 Det sædvanlige ved Monaco cirkus festival er, at man ser de to forskellige udvælgelses forestillinger samt Galla showet, hvor de forskellige vindere er medtaget. Det ville derfor være muligt kun at se de to udvælgelser, da Gallaen kun er gentagelser. Da udvælgelserne ligger lige efter hinanden med den ene forestilling den ene dag og den anden den næste, ville også hotel udgifterne kunne holdes nede, da det hele så kunne nås på en weekend. Udvælges forestillingerne er stort set halv pris af Galla forestillingen og der er ingen forskel i kvaliteten. Samtlige forestillinger havde en længde på fire til fem timer, hvilket da så absolut giver cirkus for pengene.

 

Jeg rejste med Brianos cirkus rejser til Monaco og det var dejligt og rart at være sammen med disse cirkus interesserede mennesker. Hvordan den del af turen og dette arrangement forløb vil blive beskrevet i løbet af de næste dage.

 

 

 

January 23rd.

Circus Agora.

The Norwegian circus Agora there was forced to close in 2008 because of missing income on Iceland, will start up again here in 2009. No details other than there is announced a new circus concept. Hopefully Jan Ketils circus will stay on track for many seasons in the future.

 

In Scandinavian:

 

Det Norske cirkus Agora, der I efteråret var tvunget til at lukke efter manglende indkomster fra turne på Island, har annonceret at de vil starte op igen her i 2009. Ingen detaljer, andet at det er annonceret med et nyt cirkus koncept. Forhåbentlig vil Jan Ketils cirkus komme på rette spor og fortsætte i mange år frem i tiden.

Info: Holger Gensel

------------------------------------------------------

Sometimes pictures says more than words.

So here are pictures from the second selection from Monte Carlo circus festival. More to come the next days.

 

In Scandinavian:

 

Til tider siger billeder mere end ord, så her er der en række fotos fra den anden udvælgelses forestilling i Monte Carlo. Flere billeder de næste dage.

 

 

 

January 21st.

 

Monte Carlo Circus festival.

The circus Festival in Monte Carlo is close to the end and circus Scandinavia will bring a lot of pictures from this great event. The first pictures will be released tomorrow and all from the show Friday January 16th. until then enjoy a few pictures from this show.

 

In Scandinavian:

 

Cirkus festivalen i Monte Carlo er ved at være slut og Circus Scandinavia vil fra i morgen udsende en lang række fotos fra denne begivenhed. De første billeder der bliver lagt ud er fra showet fredag d. 16. Januar. Indtil da kan man da nyde et par enkelte billeder fra Monte Carlo.

------------------------------------------------------------

Circus Baldoni.

The Danish circus Baldoni has contracted the Russian clowns – The Kapitanskies for the coming 2009 summer season. Not first time we will see those wonderful clowns here in Baldoni because they were a part of the Baldoni tour in 2005. After the season back in 2005 Kapitanskies was a part of the Dutch Martin Hanson winter circus.

 

In Scandinavian:

 

Det Danske cirkus Baldoni har skrevet kontrakt med de Russiske klovne The Kapitanskies, for den kommende sommer turne. Ikke første gang vi skal møde disse fantastiske klovne, da de også var i Baldoni tilbage i 2005. Efter sæson 2005 rejste Kapitanskies videre til Martin Hansons vinter cirkus i Holland

January 8th.

Press Release 1/2009

 

European Commissioner for Culture at Circus Symposium in Monte-Carlo

 

On Friday 16 January, Ján Figel, European Commissioner for Education and Culture, will address the audience of the Symposium ‘CIRCUS: CULTURE FOR THE MILLIONS’ in Monte-Carlo.

 

This Symposium is organized by the European Circus Association in cooperation with the Fédération Mondiale du Cirque and will be a world-wide event with international speakers and audience. The Symposium will take place from 14.15 - 17.15 Friday afternoon, among numerous other activities, workshops and meetings occurring on Friday 16 and Saturday 17 January 2009, at the Auditorium Rainier III, easily accessible via the Fairmont Hotel.

 

For the European Union, 2009 is the Year of Innovation and Creativity. This is reason enough for both organizations to invite Commissioner Figel to attend the Symposium as part of his activities to "launch" the European year.

 

                                                                                       Creativity

The opening presentations for the Symposium have the theme Innovation and Creativity in Circus Arts, fitting very well to the European theme of 2009. A panel of artistic directors from London, New York, Moscow and Amsterdam will discuss developments and trends in circus art, explaining how they create acts and programmes, incorporating artistic and cultural elements.

 

                                                                                       Social function

Circus offers not only a platform for unlimited creativity, but also can serve a social function. Cirque du Soleil from Canada will introduce the concept of “Social Circus” and its Cirque du Monde project that has been carried out in 45 countries over the last 15 years. The founder of Circus Harmony from the USA will familiarize Symposium participants with the power of circus to teach life skills to at-risk children and youths and circus arts as a medium for peace.

 

This year, the Symposium is free for all interested persons, so the organizers expect a large audience!

 

The European Circus Association represents the European circuses to authorities and the general public. The ECA seeks to promote circus art and culture and to protect this important part of our common cultural heritage. ECA President Urs Pilz also serves as vicepresident and artistic director of the International Circus Festival in Monte-Carlo. Nearly all renowned European circuses are members of the ECA.

 

For more information: a.oudenes@europeancircus.info

 

 

------------------------------------------------------

Circus Kenny

The  Dannebrog produced performance (circus Kenny) in the shopping mall (odense) was not represented with a performance in 2008. It has been a tradition in many many years, that Dannebrog produces two performances , one in the autumn holidays and one in the winter holidays. Last season there was only a single performance (autumn) but the director for the shopping mall has decided that Dannebrog will be represented in the coming winter holidays again. There are no artists names yet but they will be presented very soon on these pages.

 

In Scandinavian:

 

Den Dannebrog producerede forestilling (Cirkus Kenny) I storcenteret I Odense var ikke repræsenteret I vinteren 2008. Det har været en tradition i en lang årrække, at cirkus Dannebrog producerede to forestillinger årligt. En i skolerne efterårs ferie og en i børnenes vinter ferie. Sidste år var der kun plads til en enkelt forestilling i efterårs ferien men direktøren for Rosengårdscenteret har besluttet at cirkus Kenny igen skal give forestilling i børnenes vinter ferie. Der er endnu ikke udmeldt hvilke artister der skal optræde men dette kan læses på disse sider når navnene foreligger.

 

January 5th.

 

Jackie Berdino

In December I wrote there would be a wedding after the 2009 season between Jackie Berdino (Circus Arena) and Laura Staaling. Now Circus Scandinavia have a few more details about the coming event. The wedding will be September 12th. just after the end of the circus Arena 2009 summer tour. The wedding will be in Sonderup church in Slagelse. The party after the event will be in the wonderful surroundings in circus Arena’s winter quarter where 250 invited guests will be a part of a fantastic wedding. Before the wedding there will be more to celebrate because wedensday January 7th. Jackie will be 40 years. This event will not take the dimensions as the wedding because Jackie will celebrate the day with his family.

 

In Scandinavian

 

I December skrev cirkus Scandinavia, at der ville være bryllup efter 2009 sommer turne imellem Jackie Berdino og Laura Staaling. Nu kan CS afsløre lidt flere detaljer omkring de glædelige omstændigheder og afsløre at brylluppet vil stå d. 12. september i Sønderup kirke i Slagelse. Den store fest efter selve brylluppet vil være i Arenas fantastiske vinter kvarter, hvor 250 inviterede gæstet vil hylde det nye par. Før dette bryllup skal Jackie Berdino fejre sin 40 års fødselsdag onsdag d. 7. januar. Denne runde dag vil ikke få samme omfang som det kommende bryllup, fordi Jackie fejrer dagen sammen med nærmeste familie.

 

January 4th.

The Circus store

The circus store will very soon open on these pages. It will be possible to buy DVD´s, and programs mainly from Scandinavian circuses. The first department opening will be the DVD section where there will be several DVD´s for sale. Later in this month the program will be listed and can be bought.

 

In Scandinavian:

 

Det vil meget snart blive muligt at købe cirkus effekter på disse sider. Det vil i første omgang blive muligt at købe forskellige DVDér og senere følger muligheden for indkøb af programmer, hovedsagligt fra Skandinaviske cirkus.